Puuvilla on paras valinta boksereihin niin mukavuuden, laadun kuin kestävyydenkin kannalta. Tähän on monta syytä, mutta listasimme sinulle 10 tärkeintä:
  1. Mukavuus: Puuvillabokserit ovat hyvin pehmeitä, miellyttäviä ja hellävaraisia herkälle iholle.
  2. Hengittävyys: Puuvillabokserit antavat ihon hengittää vapaasti. Puuvilla on luonnostaan hengittävää, minkä vuoksi se pitää ihon tehokkaasti kuivana ja viileänä normaalissa arkikäytössä.
  3. Kestävyys: Laadukas puuvillakangas on lujaa ja kestävää, jolloin bokseri kestää toistuvaa käyttöä ja pesua pitkään menettämättä istuvuutta tai pehmeyttään. Tuotteesta riippuen se myös synteettisiä kuituja korkeampia lämpötiloja, n. 40-60 astetta, mikä tekee siitä hygieenisemmän.
  4. Luonnollisuus: Toisin kuin jotkut materiaalit, puuvilla ei sisällä haitallisia ja ihoa ärsyttäviä kemikaaleja, kuten torjunta- tai väriaineita. Tämän kertoo puuvillakankaan OEKO-TEX -merkintä.
  5. Hypoallergisuus: Puuvilla ei yleensä aiheuta allergisia reaktioita, edes herkkähipiäisille. Puuvillabokserit ovat siksi turvallinen valinta esimerkiksi atooppisesta ihosta tai polyesteriallergiasta kärsiville. 
  6. Kosteudensiirtokyky: Puuvilla siirtää tehokkaasti kosteutta iholta ja pysyy kuivana, mikäli kosteus haihtuu nopeammin kuin se imeytyy. Tämä tapahtuu silloin, kun hikoilu ei ole runsasta. Tencel onkin puuvillaa parempi vaihtoehto pitkään urheilusuoritukseen ja niille henkilöille, jotka ovat liikahikoiluun taipuvaisia. Muutoin puuvillabokserit ovat erittäin mukava ja toimiva valinta.
  7. Monipuolisuus: Puuvillaisia alusvaatteita tehdään joka lähtöön, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivan näköinen ja tuntuinen malli. Yksi suosituimmista variaatioista tietysti on klassinen bokseri.
  8. Edullisuus: Puuvillaboksereissa hinta-laatusuhde on useimmiten kohdallaan. Joukosta löytyy runsaasti vaihtoehtoja, jotka ovat muita materiaaleja edullisempia, laadukkaampia ja kestävämpiä.
  9. Uusiutuvuus: Puuvilla on luonnollinen ja uusiutuva materiaali, joka on suhteellisen helppo kierrättää ja uusiokäyttää (erityisesti 100-prosenttinen puuvillakangas). Laadukas puuvillabokseri (100% puuvilla- tai puuvillasekoitekangas) kestää lisäksi synteettisiä kuituja pidempään käytössä.
  10. (Lähes) jokasään valinta: Puuvillaboksereita voi käyttää vuoden jokaisena päivänä ja kaikkina vuodenaikoina, sillä kalsarit lämmittävät jonkin verran viileillä keleillä ja hengittävät lämpimällä. Ne eivät kuitenkaan ole paras vaihtoehto, jos edessä on voimakasta hikoilua esimerkiksi pakkasilla.

Tiivistettynä puuvillabokserit ovat paitsi mukavat ja käytännölliset, myös kestävä ja järkevä valinta jokapäiväiseen käyttöön. Mähöseltä löydät puuvilla- ja puuvillasekoitteisia miesten, naisten ja lasten alushousuja, joissa yhdistyvät täydellinen istuvuus ja laatu. Tutustu koko valikoimaan täällä.

Jokainen päivä alkaa kalsareista