Kun talvi saapuu ja lämpötilat laskevat, yksi vaatekappale nousee ylitse muiden – miesten pitkät kalsarit.

Pitkät kalsarit muun muassa muodostavat eristävän kerroksen, joka auttaa ylläpitämään kehon lämpötilaa. Ne estävät kylmää tunkeutumasta vaatteiden läpi ja hengittävyyden ansiosta päästävät kosteutta pois iholta.

Tämä on erityisen tärkeää, kun lämpötila laskee nollan alle. Pitkät alushousut voivat jopa vähentää riskiä hypotermiasta, joka syntyy, kun keho menettää lämpöä nopeammin kuin se pystyy tuottamaan sitä.

Myös monipuolisuus on hyvä sana kuvaamaan miesten pitkiä kalsareita. Esimerkiksi kevyemmät puuvillakalsarit soveltuvat erinomaisesti aluskerrokseksi niin talveen kuin kaikkiin muihin vuodenaikoihinkin.

 

Miesten pitkät kalsarit – mikä materiaali on paras?

Pitkiä alushousuja valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun ja valita omiin mieltymyksiin ja harrastuksiin sopiva materiaali.

Korkealaatuinen 100-prosenttinen puuvilla on usein paras valinta miesten pitkiin kalsareihin, koska puuvillalla on luonnostaan hengittäviä ominaisuuksia, jotka pitävät ihon kuivana ja mukavana.

Materiaalina puuvilla tunnetaan kestävyydestään, mikä tarkoittaa, että kalsarit säilyvät hyvässä kunnossa pitkään. Ne eivät kulu helposti, vaan kestävät kovaakin käyttöä ja useita pesuja korkeissa lämpötiloissa.

Tämä tietysti on tärkeää hygienian kannalta. Kevyt, pehmeä ja hellävarainen luonnonkuitu ei myöskään ärsytä ihoa tai aiheuta ylimääräistä hikoilua, kuten jotkin tarkoitukseen huonommin sopivat synteettiset kuidut saattavat tehdä. Kestävä puuvilla tarjoaa myös juuri sopivasti joustoa menettämättä muotoaan.

Esimerkiksi korkea polyesteripitoisuus voi saada alushousut tuntumaan epämukavilta, vaikka teknisissä vaatteissa se toimiikin. Polyesteri usein myös heikentää puuvillaisen tuotteen pesunkestävyyttä.

 

Useimmille puuvilla on paras valinta

Kovilla pakkasilla esimerkiksi merinovilla voi toimia lämmöneristävyyden osalta puuvillaa paremmin. Sama pätee myös silloin, kun tiedossa on erittäin hikoiluttavaa aktiviteettia, koska tällöin puuvillan kosteudensiirto-ominaisuudet eivät välttämättä ole riittäviä. Todella kosteana puuvillalla kestää myös kuivua.

Puuvillaiset pitkät kalsarit ovat kuitenkin useimmille paras valinta jokapäiväiseen käyttöön, sillä ne lämmittävät juuri sopivasti ilman, että sisätiloissa tulee kuuma.

Jos myös sattuu olemaan sitä tyyppiä, joka ei palele helposti, on 100 % puuvilla ehdottomasti paras valinta miesten pitkiin kalsareihin. Se pitää sopivan lämpimänä ympäri vuoden ja varmistaa samalla optimaalisen ilmankierron.

 

Mähöseltä taattua laatua ja mukavuutta talvikuukausiin

MÄHÖNE on suunnitellut miesten pitkät kalsarit intohimolla ja ammattitaidolla. Napakka mutta mukava istuvuus, tarkkaan harkitut leikkaukset ja huomaamattomat saumat erottavat ne muista kalsareista.

Kalsarit valmistamme laadukkaasta yhdysvaltalaisesta ÖKO-TEX -sertifioidusta puuvillasta. Kankaassa ei siis ole jäämiä haitallisista aineista, jotka saattaisivat ärsyttää ja allergisoida ihoa. Käyttämämme puuvilla täyttää myös tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset U.S. Cotton Trust -protokollan mukaisesti.

Miesten pitkiä kalsareita on saatavana eri väreissä, mukaan lukien legendaariseksi muodostunut ruskeankeltainen. Tietysti saatavilla on myös esimerkiksi klassista mustaa alushousua.

Joskus laadukkaimmat pitkät kalsarit ovat loppuneet kaupoista ja jopa verkkokaupoista pakkasten alkaessa. Kannattaa siis hankkia aluskerrasto talven varalle hyvissä ajoin, oli se sitten puuvillaa tai muuta itselle parhaiten sopivaa materiaalia. Tutustu puuvillaisiin miesten pitkiin kalsareihin täällä.

Jokainen päivä alkaa kalsareista