Alusvaatteiden valmistusprosessiin kuuluu monia vaiheita ja päätöksiä, jotka vaikuttavat ympäristöön ja ihmisten hyvinvointiin. MÄHÖNE pyrkii suunnittelemaan ja valmistamaan kalsarit vastuullisesti sekä valmistamaan, että tuotantoketjun jokainen vaihe edistää kestävän ja eettisen toiminnan tavoitettamme.

 

Original -kalsarit suunnitellaan Suomessa, valmistetaan Thaimaassa

Kaikki tuotteemme suunnitellaan huolella ja ammattitaidolla Suomessa. Tämä on meille tärkeää, koska haluamme varmistaa, että alusvaatteet tehdään laatu, kestävyys ja käytännöllisyys edellä. Kalsarit suunnitellaan ajattomiksi ja trendeistä riippumattomiksi, mikä minimoi osaltaan ympäristökuormitusta.

Haluamme olla rehellisiä ja läpinäkyviä, koska aivan mahtavat asiakkaamme ansaitsevat sen. Päätehtaamme sijaitsee Thaimaassa ja olemme tukeutuneet siihen yli 12 vuoden ajan Original -kalsareiden valmistuksessa. Valinta perustuu eri tekijöihin, mutta niistä tärkeimpiä ovat tehtaan kyky täyttää tiukat laatustandardimme sekä mahdollistaa alusvaatteiden valmistaminen kilpailukykyiseen hintaan.

Mähöne menee metsään -malliston Woods -kalsarit on puolestaan valmistettu EU:ssa.

  

Sertifikaatit laadun merkkinä

Luotettavuus ja avoimuus ovat meille tärkeitä arvoja. Siksi vaatetehtaamme toimittaa meille tuotantoon liittyviä sertifikaatteja, kuten Thai Corporate Social Responsibility. Paikallisen työministeriön myöntämä sertifikaatti kertoo siitä, että tehdas noudattaa paikallisia työlakeja ja pitää huolta työntekijöistään.

Certificate of Origin -alkuperätodistus puolestaan takaa tuotannon alkuperämaan oikeellisuuden ja tuotteidemme korkean laadun.

Kangasvalmistajallamme on U.S. Cotton Trust Protocol -sertifikaatti, joka on asettanut uuden standardin kestävälle puuvillantuotannolle. Ohjelma perustuu jatkuvaan tiedonkeruuseen ja raportointiin kuuden keskeisen kestävän kehityksen mittarin osalta, mahdollistaen tuotannon jatkuvan parantamisen.

Kangasvalmistajalta löytyy myös sveitsiläinen OEKO-TEX 100 -sertifikaatti. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät kankaan valmistuksessa käytetyt materiaalit sisällä haitallisia aineita, kuten jäämiä torjunta-aineista tai raskasmetalleista. Materiaalit myös täyttävät korkeat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

 

Ekologiset kalsarit on tehty laadukkaista materiaaleista

Ympäristöystävällisyys on Mähöselle tärkeä arvo. Käytämme eettisesti tuotettuja kuituja sekä kierrätettyjä materiaaleja aina kun se on mahdollista sekä tuotteen ja käyttäjän kannalta järkevää.

Esimerkiksi kierrätetyn puuvillan laatu on yleensä heikompi kuin uuden puuvillan, ja sen tuotanto on edelleen vähäistä. Myös tästä syystä käytämme kalsareissamme pääsääntöisesti uutta puuvillaa. Korkealaatuisten ja käyttötarkoitukseen sopivien materiaalien valitseminen sekä tuotteen huolellinen valmistus pidentävät tuotteen käyttöikää, mikä tekee kalsareista kestävän ja vastuullisen valinnan.

Laadukas puuvilla tulee yhdysvaltalaisilta viljelmiltä, jotka noudattavat toiminnassaan eettisyyttä niin ympäristön kuin viljelijöiden sekä muiden toiminnan vaikutuspiiriin kuuluvien ihmisten saralta. Voimme olla varmoja tästä, sillä yhdysvaltalainen Trust Protocol on ensimmäinen ohjelma maailmassa, joka tarjoaa täyden toimitusketjun läpinäkyvyyden kiitos jatkuvan tiedonkeruun ja kentällä validoidun tiedon.

Jokainen päivä alkaa kalsareista